SÖK PRODUKT


Besök oss på Facebook:

Vårt café har en egen Facebook:

 

 

 

Jag heter Ingela Jönsson och startade LCHF butiken som en hobbyverksamhet år 2009. Då hade jag själv ätit LCHF i ca ett halvår. Jag tyckte att det var svårt att hitta vissa livsmedel trots att jag bor i ett storstadsområde där det finns gott om hälsobutiker och välsorterade stormarknader.
Det visade sig ganska snart att det var många fler än jag som hade svårt att hitta ett bra sortiment, butiken har växt snabbt och idag drivs firman som Aktiebolag.
Största skälet till att jag själv började äta LCHF var som för så många andra att jag ville gå ner i vikt. Nämn en diet (vilken som helst!) och jag har provat den. För varje diet jag plågade mig med gick jag upp det dubbla jag hade gått ner. Precis innan jag började med LCHF låg jag på ett dagsintag av 900 kalorier per dag – jag gick på vattengympa tre gånger i veckan och gick stavgång 20min varje dag efter maten, jag åt ALDRIG något fett, jag var hysteriskt fettskrämd efter att ha läst Stefan Rössners böcker som för mig var som en bibel. Det var till och med så illa att jag inte ville smörja mig med fet Body lotion – fettet sögs ju upp av huden!
Trots min hårda diet och mitt fettfria liv där jag i stort sett levde på fullkornspasta (enligt Rössner kunde man inte gå upp i vikt av kolhydrater) lyckades jag GÅ UPP i vikt.
Med LCHF gick jag raskt ner 10-15kg och lyckan var fullständig. Detta var helt galet – jag åt ca 2000 kalorier (TVÅ TUSEN!) per dag och jag gick NER i vikt! Tyvärr tog viktresan tillfälligt slut där, min ”sönderförstörda” kropp ville inte längre samarbeta gällande viktnedgång (det tar tid att läka en biokemiskt skadad kropp). Men eftersom jag INTE GICK UPP fortsatte jag med LCHF, jag åt gott och var mätt, blev piggare och gladare och min livskvalitet förbättrades avsevärt.

Innan min LCHF resa skadade jag min rygg allvarligt i en olycka. Jag förlamades från midjan o neråt och blev sittandes i rullstol med neurologiska skador, man visste inte hur frisk jag skulle kunna bli. Jag skulle plötsligt lära mig att gå igen….det var tufft, det var svårt och kändes ibland hopplöst, men efter 6-7 månader kunde jag ta mig framåt med någon slags släpande gång med hjälp av kryckor. Efter tre år och många timmars träning, två operationer och ett envist humör kunde jag gå ganska bra med bara en krycka. Fortfarande hade jag försämrad känsel, dålig balans och jag var konstant frusen pga den dåliga blodcirkulationen. Det var så långt det gick att rehabilitera sig. Ja, det var vad läkare och sjukgymnaster sa till mig i alla fall. Min dåvarande fysiska status blev min vardag och jag lärde mig att acceptera hur det var. Till sist blev detta ”normalt” för mig.
Efter att ha ätit LCHF ett tag kunde jag plötsligt röra på alla mina tår! Jag fick mer o mer känsel i benen och min balans förbättrades avsevärt. Blodcirkulationen blev bättre och mina kryckor ställdes in i garderoben.  Plötsligt började min kropp kunna saker som läkarna sagt till mig skulle vara omöjligt.

På mitt LCHF vinst konto har jag fått stor utdelning:
MER KÄNSEL – BÄTTRE BALANS – BÄTTRE BLODCIRKULATION – ÖKAD MUSKELSTYRKA – LÄGRE BLODTRYCK – NORMALISERAT BLODSOCKRET – MINDRE VÄRK - MER ENERGI – MER GLÄDJE – BÄTTRE TARMFUNKTION – VIKTNEDGÅNG

Idag finns det inget annat än LCHF för mig. Det är min vardag. Det är så okomplicerat! Jag har många kilon kvar att gå ner, men det får lov att ta tid. För vad gör det när man mår som en prinsessa under tiden?
Ibland får jag frågan "hur länge ska du äta sådär?" svaret är att i min värld finns det inget alternativ. Jag vill inte behöva plocka fram kryckorna igen för att kunna gå, jag vill inte knapra starka värktabletter dygnet runt eller behöva ta diabetes & blodtrycksmedicin eller ha en ständigt krånglande tarm och alltid vara trött!
-Jag lever hellre ett längre liv med den höga livskvalitet jag har idag!
Min kropp skulle aldrig förlåta mig om jag gick tillbaka till "gamla" kosten.

Ingela Jönsson
VD, LCHF butiken i Malmö AB
Lic. Kostrådgivare för lågkolhydratkost
Rådgivning och biokemisk reparation enligt H.A.M (Holistic Addiction Medicine)


 
Du har väl inte missat LCHF butiken på Facebook? 
  GILLA oss på facebok så får du nyheter,  tips, recept och erbjudande fortlöpande. 
Följ oss på Instagram  (lchfbutiken)

© Copyright LCHF butiken i Malmö AB – All rights reserved

All information gällande produkter och deras egenskaper får inte i något sammanhang ses som läkarråd.
Produkternas välgörande egenskaper grundas på
tillverkarnas information, egna och andras erfarenheter